Archery Asian

Teknik pembuatan busur panah tradisional

Teknik pembuatan busur panah tradisional

Terima kasih atas usaha team anak2 muda yang berusaha untuk naikkan teknik pembuatan busur panah tradisional.

Team dari Taylors College ini adalah dari Faculty Mass Com – Broadcasting yg ingin mengetengahkan teknik2 pembuatan ini dan sebagai salah satu final year project mereka.

Pihak Arrouha™ telah menyediakan bbrp teknik asas yg boleh direkodkan secara lamgsung utk basic understanding kepada umum. Sebabnya utk menyiapkan satu2 busur mengambil masa 3-7 hari, ianya melibatkan penyediaan bahan asas seperti kayu, fiberglass dan epoxy.

Biar pun berdebu sanggup ku redahkan muka tu.. tapi hati2 bang tu fiberglass bahaya.. ( anyway kita dah buat proper ventilation system )

 

Paling terakhir dan paling best adalah saya menyampaikan sedikit cenderamata berupa Busur Jati Tunggal kepada setiap seorang dari mereka.. WOW terkejut dorg semua tak sangka2.. hihi

Takpa semoga memanah ini akan lebih tersebar keseluruhannya

Dan juga semoga korang semua berjaya dalam apa yg diceburi

KiPIDAP!!!! 😘

Tengok saja tu balik je terus upload fb

Jasmine Lim

Ni lagi Sean Malhotra

Guys you owe me this video once completed

I’m waiting 😎

Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi saya disini

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s