Package Anak Awan RM595!!

1

21b5c-sale

Package Anak Awan RM595!!


Special HandMade by Arrouha Group Malaysia.

This product has been engineered for ARCHER and remaining very reliable EASY HANDLING and COMFORTABLE while shooting.


Specifications;

  • High Quality Fiberglass Bow
  • Dacron Bowstring
  • Bow Length 46″
  • Draw Weight 40lbs
  • Draw Length 28″
  • Resak Wood Siyah
  • Leather wrapped handle
  • Assorted wrapped limb

  Lizard Skin decorated PU

        – Brown

        – Black

Includes ;

  • Wood Arrow 5pcs
  • Capal leather thumbguard
  • Hip Quiver
  • Leather Armguard
  • Bow Sock

Retail Price : RM649

PROMO Price : RM595  ONLY!!! (Including Postage + packaging)

Ready For Fun Shoot Now!!!

contact us.jpg
📞Zairol 0192781829
📧[email protected]
www.arrouha.my

 

buy-now1

img_0027b16c2-img_0010

buy-now1

 Call / Whatsapp 

Zairol Daud

+60192781829

DIY Part Tanduk Kerbau Kepingan 3mm tebal untuk Busur Anda

0
tanduk asli arrouha

Assalamualaikum WBT.

Kali ini saya ingin berkongsikan satu bahan yang menarik dan amat berguna untuk anda sebagai pembuat busur mahupun pemanah bagi menggunakan bahan ini iaitu tanduk kerbau untuk beberapa kegunaan pada busur anda.

Tanduk kerbau (water buffalo) adalah bahan tradisi yang digunaka sejak dahulu lagi untuk seni pembuatan busur. Busur Organik adalah busur yang salah satu bahannya terdiri dari tanduk kerbau.

Disediakan untuk seni halus pembuatan busur dan anak panah untuk tampak :

* tampak lebih
* meningkatkan kekuatan pada busur atau anak panah
* ketahanan sifat asli tanduk
* menambah nilai kepada produk
* keunikan dalam rekaan
* mengekalkan sifat asli yang tradisi

 

Penggunaan yang amat mudah dengan size yang disediakan oleh pihak kami.
Hanya potong mengikut keperluan untuk optimumkan penjimatan.
Mengunakan gam atau epoxy saranan Bowsmith yang dikeluarkan oleh Arrouha.
Hanya memerlukan sedikit kemahiran menggunakan peralatan pertukangan untuk menyiapkannya.

Penyediaan Pada Nock (Self-Nock)

* Slotted technique – boleh dibelah menjadi 3 keping dan total sebutir bersaiz 3x1x1cm tanduk menjadi 3 anak panah

Penyediaan Pada Busur
* Satu butir untuk hujung busur mengikut saiz busur

Kegunaan lain seperti pada hulu pisau lapah, parang, tasbih dan sebagainya

#arrouha #memanah #busurpanah #setmemanah #kedaipanah #memanahsunnah #arrouharchery

Harga Asal RM79 untuk 4 keping … tetapi promo hanya RM50 untuk 4 keping

 

      

 

      

 

 Call / Whatsapp 

Zairol Daud

Click now +60192781829

>>> CLICK NOW!!

Arrouha DIY Parts -Tanduk Asli Untuk Pembuatan Busur dan Anak Panah berukuran 3x1x1cm

0

Arrouha DIY Parts -Tanduk Asli Untuk Pembuatan Busur dan Anak Panas Saiz 3x1x1cm

Assalamualaikum WBT.

Kali ini saya ingin berkongsikan satu bahan yang menarik dan amat berguna untuk anda sebagai pembuat busur mahupun pemanah bagi menggunakan bahan ini iaitu tanduk kerbau untuk beberapa kegunaan pada busur anda.

Tanduk kerbau (water buffalo) adalah bahan tradisi yang digunakan sejak zaman dahulu lagi.

Disediakan untuk seni halus pembuatan busur dan anak panah untuk tampak :

* tampak lebih
* meningkatkan kekuatan pada busur atau anak panah
* ketahanan sifat asli tanduk
* menambah nilai kepada produk
* keunikan dalam rekaan
* mengekalkan sifat asli yang tradisi

Penggunaan yang amat mudah dengan size yang disediakan oleh pihak kami.
Hanya potong mengikut keperluan untuk optimumkan penjimatan.
Mengunakan gam atau epoxy saranan Bowsmith yang dikeluarkan oleh Arrouha.
Hanya memerlukan sedikit kemahiran menggunakan peralatan pertukangan untuk menyiapkannya.

Penyediaan Pada Nock (Self-Nock)
* Solid Selfnock – Satu tanduk hanya untuk sebatang arrow.
* Slotted technique – boleh dibelah menjadi 3 keping dan total sebutir bersaiz 3x1x1cm tanduk menjadi 3 anak panah

Penyediaan Pada Busur
* Satu butir untuk hujung busur

Kegunaan lain seperti pada hulu pisau lapah, parang, tasbih dan sebagainya

#arrouha #memanah #busurpanah #setmemanah #kedaipanah #memanahsunnah #arrouharchery

 

Harga Asal RM79 untuk 4 keping … tetapi promo hanya RM50 untuk 4 keping

 

      

 Segala pertanyaan boleh hubungi

 Call / Whatsapp 

Zairol Daud

Click now +60192781829

      

>>> CLICK NOW!!

Busur Lang Legar (Turkish Horse Bow) 30 – 45lbs

0

 

 

Lang Legar Turkish Horse Bow 30 – 45lbs

Inspired by the Turkish horn bow, Lang Legar will definitely meet your horseback archery needs as it is well structured for a dynamic shooting. Be it for thumb draw or Mediterranean draw, both will be drawn smoothly up to 29 inches length due to its unique shape and material used. Attached with a nice leather grip, a hand shock while releasing the arrow is almost impossible.

Specifications;

*Bow Length Strung : 39Inches

*Bow Mass : 350 grams

*Draw Weight: 30 – 45

*Highstrength epoxy fiberglass and hardwood

********************************************

SPECIAL PROMO RM450 ONLY!!

✔️Free Bow sock Polyster

✔️Free Cartel Saunder Nocking

Come with FASTFLIGHT Bowstring

Feel Power! Feel The Experience!

 

Arrouha Manufacturer

Designer : Zairol Daud

#arrouha #memanah #busur #panah #archery

 

 

 Call / Whatsapp 

Zairol Daud

Click now +60192781829

>>> CLICK NOW!!

Arrouha Traditional Back Quiver 18 Inches Hold Up Dozen Arrows

0

Arrouha Traditional Back Quiver 18 Inches Hold Up Dozen Arrows

A Traditional Back Quiver made from Quality PU Leather Black and gives great protection to your arrows. This quiver comes complete with and attached, adjustable belt clip which means that it will fit archers of any sizes.

Specifications:

Quiver Depth : 18Inhces

Year Published : 2019

Capacity : 12 Arrows

Material : Black Quality PU Leather

Sling Size : 30 Inches (Min.) – 35Inches (Max.)

Diaphragm : 2.5 Inches Diameter

***Denotes Arrow shown is not included

LUXURY LOOKS WITH HANDCRAFTED ITEMS

If you looking for general purpose quiver that fits in all and styles

 

Highly Effective With Great Choice

This style of quiver is simple, unobtrusive, highly effective, making it a great choice for archers of all sorts and this special crafted item will serve you well in all of your archery endeavors.
Sincerely,

Zairol Daud

 

 

 Call / Whatsapp 

Zairol Daud

Click now +60192781829

>>> CLICK NOW!!

Artificial Sinew Untuk Baik Pulih Arrow & Busur Anda

0

Assalamualaikum WBT

Salam Tahun Baru 2019,

Post terdahulu telah pun saya kongsikan mengenai dried sinew atau bahasa kita cakap Urat Keting kering yang telah digunakan sejak zaman terdahulu untuk elemen bahan dalam seni pembuatan busur. https://mybusur.com/epoxy-resin-bow-making/

Dried Sinew keluaran kami adalah menggunakan keting lembu yang di import dan diproses di Arrouha Sports & Outdoors Sdn Bhd, Hulu Langat, Selangor.

Keting Kering ini amat sukar didapati dan proses mengambil masa yang amat lama.

Option yang kita ada adalah Artificial Sinew ( Keting Tiruan ) yang banyak digunakan oleh pembuat arrow dan bow. Biasanya digunakan sebagai pengikat pada tempat yang sering mengalami masalah pecah kerosakan ketika digunakan.

Artificial Sinew ini adalah diperbuat dari polyster yang kuat dan dilapisi wax untuk menghindarkan halusan rerambut agar tidak cepat putus.

Ikatan pada penghujung handle busur yang selalunnya akan mengalami delamination

Ikatan pada groove siyah kadang kala akan terpecah disebabkan kayu yg digunakan adalah tidak kuat.

Ikatan pada nock ( type selfnock )

 

 Call / Whatsapp 

Zairol Daud

Click now +60192781829

>>> CLICK NOW!!

Ust Fakhrul UNIC memanah pulak dah!

0

Assalamualaikum…

Nahhh penyanyi lemak merdu Ainul Mardhiah sedang mengasah bakatnya utk lebih ketajaman dalam memanah.. nanti boleh compete dengan Sari Yanti ya Ustaz..

Segak bergaya Ust @fakhrulunic shoot pun dah grouping.. alhamdulillah nanti kita berkuda pula yezzaaa.. 🏹🏇🏿 @pemanahjawi #arrouha #arrouhaarchery #ainulmardhiah #langlegar @saadarchery

 

 Call / Whatsapp 

Zairol Daud

Click now +60192781829

>>> CLICK NOW!!

Petri Saadong The Series bersama Busur Arrouha®

0

Assalamualaikum wbt.

Kali ni Arrouha® berjaya memikat hati Tuan Petri Saadong ..

Drama bersiri  #petrisaadongtheseries yang akan muncul dikaca tv anda sepanjang 30 episod yang menampilkan ramai pelakon terkenal baru dan juga lama..

Tuan Director : Raja Ahmad Alauddin

Penerbit : Datuk Seri Rezza Shah  ( Pelakon dan Penyanyi popular era 80an.. Ali Setan, Marah Marah Sayang, dll..)

Watak utamanya ialah Pekin Ibrahim (Sultan Abdullah) dan heroinnya Octovia Manrose

 ( Puteri Saadong), dan pelakon yang turut membintangi drama tersebut ialah Sasqia Dahuri (Paduka Cik Siti Wan Kembang), Afiq Muiz (Raja Abdul Rahim), Datuk TS Jefry (Raja Siam), Zoee Tan (Permaisuri Siam), Mustapha Kamal (Raja Loyor) dan Syed Aiman (Raja Bendahara Bahar).

Yang paling menarik drama ni menggunakan dialek kelantan sepenuhnya…dan pelakon2 nya kebanyakan orang kelate,,,

Kisah Puteri ( Petri) Saadong

Sumber : https://ms.wikipedia.org/wiki/Puteri_Saadong

Puteri Saadong atau Mariam (memerintah antara tahun 1667–1671), merupakan anak angkat kepada Cik Siti Wan Kembang, Raja Wanita Pertama negeri Kelantan. Nama penuh Puteri Saadong ialah Tuan Puteri Saadong binti Raja Loyor; juga memakai gelaran Puteri Vijaya Mala, Raja Jembal; merupakan anak perempuan Raja Loyor bin Raja Sakti, Raja Jembal.

Puteri Saadong telah dibawa oleh Cik Siti Wan Kembang ke Bukit Marak apabila ibunya meninggal dunia.[1][2] Puteri Saadong menggantikan pemerintahan ayahdanya yakni Raja Jembal pada tahun 1667, lalu Puteri Saadong ditabal sebagai Sultan Kelantan pada tahun yang sama. Baginda Puteri Saadong merupakan raja wanita ke-dua di negeri Kelantan.

Cik Siti Wan Kembang telah memperkenankan perkahwinan antara Puteri Saadong dengan sepupunya iaitu Raja Abdullah bin al-Marhum Sultan Samiruddin, Raja Kelantan-Selatan (Jembal) apabila Puteri Saadong berumur seawal usia 15 tahun.

Puteri Saadong telah ditangkap oleh tentera Siam lalu dijadikan permaisuri kepada Raja Narai, Raja Siam (kini Thailand), untuk menggantikan kehidupan suaminya. Berikutan penangkapan Puteri Saadong, Raja Abdullah mengambil pendirian untuk menunggu kepulangan Puteri Saadong, baginda Raja Abdullah tidak lagi berkahwin. Namun selepas bertahun-tahun menunggu, Raja Abdullah mengambil kepuusan untuk berkahwin lain.

Apabila Puteri Saadong telah kembali semula ke Bukit Marak untuk mencari Raja Abdullah untuk berkahwin semula. Lalu Puteri Saadong telah kecewa apabila mendapati Raja Abdullah telah berkahwin dengan wanita lain, atas perasaan amarah yang mendalam, Puteri Saadong bertekad lalu telah membunuh Raja Abdullah dengan menggunakan keris sanggul yang disemat dirambutnya.

Selepas insiden tersebut, Puteri Saadong telah meninggalkan Bukit Marak lalu hilang tanpa dijejaki lagi. Makam Raja Abdullah sehingga hari ini masih boleh dilihat dan dilawati di Padang Halban, Melor di daerah Bachok, Kelantan.

Sebagai salah satu Sponsorship untuk penyediaan props peralatan memanah dan choreographer untuk teknik-teknik memanah bagi watak2 yg menggunakan busur tradisional, kami menggembleng tenaga dgn team props utk menghidupkan lagi karektor dan movement of action untuk scene  memanah.

sesi training sebelum solat jumaat.

Close-up anak panah mengena buah tembikai…ada tembus, ada terkena sikit…ada sipi2..

Betulkan teknik kepada pelakon zalfazin

Nantikan effect dia camna dalam drama nanti..

buat hal plak Tuan Puteri cucuk mata hamba,,,

Kami berdua juga dijemput juga sebagai membawa watak panglima..scene dimana ada pertandingan memanah antara anak raja..

Antara busur yang digunakan adalah busur terbaru turkish Lang Legar , busur Tatar (masih RND), busur Melayu digunakan semasa penggambaran Ratu Kala Jengking..

Pihak kami menyediakan perkhidmatan props busur mengikut zaman, dan choreography untuk teknik memanah supaya iainya menepati teknik sebenar dan pro.

 Call / Whatsapp 

Zairol Daud

Click now +60192781829

>>> CLICK NOW!!

Teknik Repair Limb Busur Yang Terkopak

0

Assalamualaikum wbt,

Salam perpaduan…

Memanah amat menyeronokan apatah lagi memanah bersama kawan2 dihujung minggu..

Tetapi sedang elok2 sedang menarik arrow untuk nak lepaskan arrow tetiba ada kedengaran bunyi KREKKKKK….rupa2nya busur anda telah  TERKOPAK pada bahagian hujung limb..Ya ALLAH..

Apa PERASAAN anda diketika ITU??   seolah2 DILENYAPKAN segala KEGEMBIRAAN bersama keluarga dan rakan2 kan…

So jangan bimbang.. jangan jadikan ini PENYEBAB anda hilang minat dalam akitiviti MEMANAH…

Situasi macam ni kerap berlaku..dan ada penyelesaian yang amat mudah,,

Yang PASTI, ANDA MAMPU MELAKUKANNYA SENDIRI !!! Ya betul.. JOM saya bantu ANDA..

Saya sering menerima Whatsapp juga dari FB msgr utk pertanyaan mengenai ini..dan tak kurang menerima busur2 yang diposkan ke Arrouha untuk dibaik pulih.

Dibawah adalah sebagai contoh Delamination Failure

Bow Category : Recurve

Failure Category : Limb Delamination End

Affected Length : Appx 2 Inches

 

Bahan Yang diperlukan :

1 – Sellotape Tape ( Transparent Adhesive Tape )

2 – Paper Knife

3 – Epoxy Bowsmith

4 – Round File – Smooth ( Kikir Bulat )
5 – Grinder

 

Langkah – Langkah :
  1. Balut tempat kerosakan dengan menggunakan Sellotape ianya untuk mengelakkan dari terkena Epoxy pada bahagian limb
  2. Sediakan Epoxy Bowsmith dengan nisbah bancuhan 1 : 1 , anggaran 5grams + 5 grams kacau dengan sebati sehingga nampak kepekatan terlarut dengan sempurna.
  3. Ratakan bancuhan epoxy ke tempat yang terbukak terutama tempat belahan.
  4. Balutkan Sellotape keseluruhan, dan gunakan lapik yang sesuai ( gambar dibawah adalah EVA foam) untuk diapit dengan menggunakan Apit-G yang bersesuaian size, dengan kadar tekanan yang tidak terlalu kuat.
  5. Biarkan semalaman, epoxy mencapai tahap strength yang diperlukan adalah selama 24jam.
  6. Keesokan hari, bukak apit-G  dan tanggalkan semua balutan sellotape dan bersihkan semua kesan epoxy yang keras pada bahagian yang tidak diperlukan.
  7. Boleh menggunakan grinder untuk hilangkan lebihan epoxy yang kering dan polish menggunakan wax untuk hilangkan kotoran dan mendapatkan permukaan yang bersih dan kilat.

 

 

 

 Call / Whatsapp 

 

Epoxy Fiberglass 5x30x1200mm for Traditional Archery Bow Making 30-50lbs

0

Epoxy Fiberglass 5x30x1200mm for Traditional Archery Bow Making 30-50lbs

BEST-SELLING and TRUSTED BRAND in the market by LOCAL Bow Maker.

 


 

 Call / Whatsapp 

Filem Ratu Kala Jengking bersama Arrouha®

1

Alhamdulillah  diberi kepercayaan oleh Dato A Aida dari penerbitan A Aida Production dalam membantu untuk penyediaan props dan sebagai koreografer untuk menjayakan Filem pertama A Aida Production yang kini sedang dalam proses penggambaran yang berlansung selama lebih kurang sebulan di Kota Tinggi Johor.

 Semasa sidang media.

33727652_1293063910826558_4463494584265080832_nIMG_4523IMG_4535

Antara pelakon yang membintangi filem tersebut adalah haa baca la sendiri kat bawah ni hihi

Sumber :

https://www.hmetro.com.my/rap/2018/03/324528/ratu-kala-jengking-adaptasi-kisah-benar

PENERBIT Datuk A Aida mengakui tidak sabar memulakan penggambaran filem pertama terbitan syarikatnya A Aida Production Sdn Bhd berjudul Ratu Kala Jengking yang menelan kos RM3 juta pada Mei nanti.

Aida atau nama sebenarnya Zaidah Awang berkata, Ratu Kala Jengking arahan Bade Hj Azmi yang diadaptasi daripada satu kisah benar di negeri Johor, akan membuka dimensi baru dalam industri perfileman tempatan.

“Ini filem pertama saya dan sudah tentulah saya mahu memberikan yang terbaik. Ratu Kala Jengking dihasilkan berdasarkan kisah benar wanita bernama Cik Siti Aminah Tanah Mahsyur yang mempunyai 99 suami.

“Dia berkahwin dengan lelaki dan pasangannya pasti akan meninggal dunia pada malam pertama kerana dari mulutnya keluar binatang berbisa iaitu lipan dan kala jengking yang akan membunuh suaminya.

“Tajuk asal cerita ini ialah ‘Scorpion Queen’ kerana saya mahu memasarkannya ke pasaran antarabangsa, tetapi akhirnya ditukar kepada Ratu Kala Jengking. Cik Siti Aminah Tanah Mashyur juga dikenali dengan nama Puteri Keranda dan Puteri Jalang,” katanya.

Aida berkata, sebagai strategi pemasaran, dia sanggup berbelanja besar dengan mengambil 36 pelakon terkenal untuk berlakon.

“Pelakon itu ialah Nadia Brian, Reen Rahim, Ruhainies, Fauziah Nawi, Azrel Ismail, Mas Khan, Fadlan Hazim, Farahdhiya, Eyka Farhana, Raja Azmi, Zul Huzaimy, Datuk Ahmad Tarmimi, Firman dan ramai lagi.

“Firman pula diterbangkan khas dari Indonesia kerana saya mahu filem ini memasuki pasaran di negara jiran nanti,” katanya.

Dia juga mendapatkan nasihat daripada pengarah Syafiq Yusof untuk proses imej janaan komputer (CGI) untuk filem itu.

“Syafiq amat mahir dalam aspek CGI dan bajet ini sebenarnya belum cukup untuk menghasilkan CGI yang menarik.

“Atas nasihatnya, saya ubah suai beberapa babak yang memerlukan CGI antaranya untuk babak akhir. Apapun saya tidak berkompromi dengan kualiti filem ini,” katanya.

Aida mengharapkan sokongan peminat terhadap usahanya dan bukan memperlekehkan filem ini seperti reaksi yang diterima oleh beberapa filem lain sebelum ini.

“Menghasilkan filem begini ibarat satu perjudian kerana kita belum tahu citarasa peminat. Namun, saya percaya karya dan skrip yang bagus akan memikat penonton.

“Saya juga tidak menghiraukan kritikan penonton kerana saya sendiri sudah 30 tahun berada dalam industri hiburan dan itu adalah asam garam yang perlu dilalui.

“Bahkan saya akan jadikan kritikan itu sebagai cabaran untuk menghasilkan filem yang bagus,” katanya.

Menurutnya, jika peminat di Barat boleh menerima karya-karya seperti Snow White, Hulk dan Cindarella, kenapa cerita tempatan tidak boleh diterima oleh rakyat Malaysia sendiri.

“Saya lihat cerita ini seperti ada persamaan dengan kisah masyarakat Malaysia seperti Snow White yang seakan sama kisah Bidasari, manakala Hulk pula seperti Badang.

“Apa salahnya jika usaha ini mendapat sokongan. Saya mahu masyarakat kita ubah sikap ke arah positif daripada hanya pandai mengkritik dan mengecam saja,” katanya.

Artikel ini disiarkan pada : Ahad, 25 Mac 2018 @ 9:48 PM

Ni antara teknik mudah nak buat arrow menggunakan Sudu….wife gue marah katanya habis la sudu aku adoiiii…( sebenarnya sudu kedai RM2 je..)

Tengok bila dah potong apa jadi?? boleh la nak pegi memburu ni

Ni dah siap dah ni

Stunt Kim Fukuzawa

Nadia Brian dan Amar Asyraf

Abg Bade Hj Azmi

Sesi praktikal

Semoga Sukses semuanya….kita nantikan dipawagam jangkaan awal tahun 2019

 

 Call / Whatsapp 

Zairol Daud

Click now +60192781829

>> CLICK NOW!!

 

a1ede-msale

15,035FansLike
1,100FollowersFollow
1,462FollowersFollow
10,939SubscribersSubscribe

Latest Posts