Package Anak Awan RM595!!

1

21b5c-sale

Package Anak Awan RM595!!


Special HandMade by Arrouha Group Malaysia.

This product has been engineered for ARCHER and remaining very reliable EASY HANDLING and COMFORTABLE while shooting.


Specifications;

  • High Quality Fiberglass Bow
  • Dacron Bowstring
  • Bow Length 46″
  • Draw Weight 40lbs
  • Draw Length 28″
  • Resak Wood Siyah
  • Leather wrapped handle
  • Assorted wrapped limb

  Lizard Skin decorated PU

        – Brown

        – Black

Includes ;

  • Wood Arrow 5pcs
  • Capal leather thumbguard
  • Hip Quiver
  • Leather Armguard
  • Bow Sock

Retail Price : RM649

PROMO Price : RM595  ONLY!!! (Including Postage + packaging)

Ready For Fun Shoot Now!!!

contact us.jpg
📞Zairol 0192781829
📧[email protected]
www.arrouha.my

 

buy-now1

img_0027b16c2-img_0010

buy-now1

 Call / Whatsapp 

Zairol Daud

+60192781829

Ust Fakhrul UNIC memanah pulak dah!

0

 

Assalamualaikum…

Nahhh penyanyi lemak merdu Ainul Mardhiah sedang mengasah bakatnya utk lebih ketajaman dalam memanah.. nanti boleh compete dengan Sari Yanti ya Ustaz..

Segak bergaya Ust @fakhrulunic shoot pun dah grouping.. alhamdulillah nanti kita berkuda pula yezzaaa.. 🏹🏇🏿 @pemanahjawi #arrouha #arrouhaarchery #ainulmardhiah #langlegar @saadarchery

 

 Call / Whatsapp 

Zairol Daud

Click now +60192781829

>>> CLICK NOW!!

Petri Saadong The Series bersama Busur Arrouha®

0

Assalamualaikum wbt.

Kali ni Arrouha® berjaya memikat hati Tuan Petri Saadong ..

Drama bersiri  #petrisaadongtheseries yang akan muncul dikaca tv anda sepanjang 30 episod yang menampilkan ramai pelakon terkenal baru dan juga lama..

Tuan Director : Raja Ahmad Alauddin

Penerbit : Datuk Seri Rezza Shah  ( Pelakon dan Penyanyi popular era 80an.. Ali Setan, Marah Marah Sayang, dll..)

Watak utamanya ialah Pekin Ibrahim (Sultan Abdullah) dan heroinnya Octovia Manrose

 ( Puteri Saadong), dan pelakon yang turut membintangi drama tersebut ialah Sasqia Dahuri (Paduka Cik Siti Wan Kembang), Afiq Muiz (Raja Abdul Rahim), Datuk TS Jefry (Raja Siam), Zoee Tan (Permaisuri Siam), Mustapha Kamal (Raja Loyor) dan Syed Aiman (Raja Bendahara Bahar).

Yang paling menarik drama ni menggunakan dialek kelantan sepenuhnya…dan pelakon2 nya kebanyakan orang kelate,,,

Kisah Puteri ( Petri) Saadong

Sumber : https://ms.wikipedia.org/wiki/Puteri_Saadong

Puteri Saadong atau Mariam (memerintah antara tahun 1667–1671), merupakan anak angkat kepada Cik Siti Wan Kembang, Raja Wanita Pertama negeri Kelantan. Nama penuh Puteri Saadong ialah Tuan Puteri Saadong binti Raja Loyor; juga memakai gelaran Puteri Vijaya Mala, Raja Jembal; merupakan anak perempuan Raja Loyor bin Raja Sakti, Raja Jembal.

Puteri Saadong telah dibawa oleh Cik Siti Wan Kembang ke Bukit Marak apabila ibunya meninggal dunia.[1][2] Puteri Saadong menggantikan pemerintahan ayahdanya yakni Raja Jembal pada tahun 1667, lalu Puteri Saadong ditabal sebagai Sultan Kelantan pada tahun yang sama. Baginda Puteri Saadong merupakan raja wanita ke-dua di negeri Kelantan.

Cik Siti Wan Kembang telah memperkenankan perkahwinan antara Puteri Saadong dengan sepupunya iaitu Raja Abdullah bin al-Marhum Sultan Samiruddin, Raja Kelantan-Selatan (Jembal) apabila Puteri Saadong berumur seawal usia 15 tahun.

Puteri Saadong telah ditangkap oleh tentera Siam lalu dijadikan permaisuri kepada Raja Narai, Raja Siam (kini Thailand), untuk menggantikan kehidupan suaminya. Berikutan penangkapan Puteri Saadong, Raja Abdullah mengambil pendirian untuk menunggu kepulangan Puteri Saadong, baginda Raja Abdullah tidak lagi berkahwin. Namun selepas bertahun-tahun menunggu, Raja Abdullah mengambil kepuusan untuk berkahwin lain.

Apabila Puteri Saadong telah kembali semula ke Bukit Marak untuk mencari Raja Abdullah untuk berkahwin semula. Lalu Puteri Saadong telah kecewa apabila mendapati Raja Abdullah telah berkahwin dengan wanita lain, atas perasaan amarah yang mendalam, Puteri Saadong bertekad lalu telah membunuh Raja Abdullah dengan menggunakan keris sanggul yang disemat dirambutnya.

Selepas insiden tersebut, Puteri Saadong telah meninggalkan Bukit Marak lalu hilang tanpa dijejaki lagi. Makam Raja Abdullah sehingga hari ini masih boleh dilihat dan dilawati di Padang Halban, Melor di daerah Bachok, Kelantan.

Sebagai salah satu Sponsorship untuk penyediaan props peralatan memanah dan choreographer untuk teknik-teknik memanah bagi watak2 yg menggunakan busur tradisional, kami menggembleng tenaga dgn team props utk menghidupkan lagi karektor dan movement of action untuk scene  memanah.

sesi training sebelum solat jumaat.

Close-up anak panah mengena buah tembikai…ada tembus, ada terkena sikit…ada sipi2..

Betulkan teknik kepada pelakon zalfazin

Nantikan effect dia camna dalam drama nanti..

buat hal plak Tuan Puteri cucuk mata hamba,,,

Kami berdua juga dijemput juga sebagai membawa watak panglima..scene dimana ada pertandingan memanah antara anak raja..

Antara busur yang digunakan adalah busur terbaru turkish Lang Legar , busur Tatar (masih RND), busur Melayu digunakan semasa penggambaran Ratu Kala Jengking..

Pihak kami menyediakan perkhidmatan props busur mengikut zaman, dan choreography untuk teknik memanah supaya iainya menepati teknik sebenar dan pro.

 Call / Whatsapp 

Zairol Daud

Click now +60192781829

>>> CLICK NOW!!

Teknik Repair Limb Busur Yang Terkopak

0

Assalamualaikum wbt,

Salam perpaduan…

Memanah amat menyeronokan apatah lagi memanah bersama kawan2 dihujung minggu..

Tetapi sedang elok2 sedang menarik arrow untuk nak lepaskan arrow tetiba ada kedengaran bunyi KREKKKKK….rupa2nya busur anda telah  TERKOPAK pada bahagian hujung limb..Ya ALLAH..

Apa PERASAAN anda diketika ITU??   seolah2 DILENYAPKAN segala KEGEMBIRAAN bersama keluarga dan rakan2 kan…

So jangan bimbang.. jangan jadikan ini PENYEBAB anda hilang minat dalam akitiviti MEMANAH…

Situasi macam ni kerap berlaku..dan ada penyelesaian yang amat mudah,,

Yang PASTI, ANDA MAMPU MELAKUKANNYA SENDIRI !!! Ya betul.. JOM saya bantu ANDA..

Saya sering menerima Whatsapp juga dari FB msgr utk pertanyaan mengenai ini..dan tak kurang menerima busur2 yang diposkan ke Arrouha untuk dibaik pulih.

Dibawah adalah sebagai contoh Delamination Failure

Bow Category : Recurve

Failure Category : Limb Delamination End

Affected Length : Appx 2 Inches

 

Bahan Yang diperlukan :

1 – Sellotape Tape ( Transparent Adhesive Tape )

2 – Paper Knife

3 – Epoxy Bowsmith

4 – Round File – Smooth ( Kikir Bulat )
5 – Grinder

 

Langkah – Langkah :
  1. Balut tempat kerosakan dengan menggunakan Sellotape ianya untuk mengelakkan dari terkena Epoxy pada bahagian limb
  2. Sediakan Epoxy Bowsmith dengan nisbah bancuhan 1 : 1 , anggaran 5grams + 5 grams kacau dengan sebati sehingga nampak kepekatan terlarut dengan sempurna.
  3. Ratakan bancuhan epoxy ke tempat yang terbukak terutama tempat belahan.
  4. Balutkan Sellotape keseluruhan, dan gunakan lapik yang sesuai ( gambar dibawah adalah EVA foam) untuk diapit dengan menggunakan Apit-G yang bersesuaian size, dengan kadar tekanan yang tidak terlalu kuat.
  5. Biarkan semalaman, epoxy mencapai tahap strength yang diperlukan adalah selama 24jam.
  6. Keesokan hari, bukak apit-G  dan tanggalkan semua balutan sellotape dan bersihkan semua kesan epoxy yang keras pada bahagian yang tidak diperlukan.
  7. Boleh menggunakan grinder untuk hilangkan lebihan epoxy yang kering dan polish menggunakan wax untuk hilangkan kotoran dan mendapatkan permukaan yang bersih dan kilat.

 

 

 

 Call / Whatsapp 

 

Epoxy Fiberglass 5x30x1200mm for Traditional Archery Bow Making 30-50lbs

0

Epoxy Fiberglass 5x30x1200mm for Traditional Archery Bow Making 30-50lbs

BEST-SELLING and TRUSTED BRAND in the market by LOCAL Bow Maker.

 


 

 Call / Whatsapp 

Filem Ratu Kala Jengking bersama Arrouha®

1

Alhamdulillah  diberi kepercayaan oleh Dato A Aida dari penerbitan A Aida Production dalam membantu untuk penyediaan props dan sebagai koreografer untuk menjayakan Filem pertama A Aida Production yang kini sedang dalam proses penggambaran yang berlansung selama lebih kurang sebulan di Kota Tinggi Johor.

 Semasa sidang media.

33727652_1293063910826558_4463494584265080832_nIMG_4523IMG_4535

Antara pelakon yang membintangi filem tersebut adalah haa baca la sendiri kat bawah ni hihi

Sumber :

https://www.hmetro.com.my/rap/2018/03/324528/ratu-kala-jengking-adaptasi-kisah-benar

PENERBIT Datuk A Aida mengakui tidak sabar memulakan penggambaran filem pertama terbitan syarikatnya A Aida Production Sdn Bhd berjudul Ratu Kala Jengking yang menelan kos RM3 juta pada Mei nanti.

Aida atau nama sebenarnya Zaidah Awang berkata, Ratu Kala Jengking arahan Bade Hj Azmi yang diadaptasi daripada satu kisah benar di negeri Johor, akan membuka dimensi baru dalam industri perfileman tempatan.

“Ini filem pertama saya dan sudah tentulah saya mahu memberikan yang terbaik. Ratu Kala Jengking dihasilkan berdasarkan kisah benar wanita bernama Cik Siti Aminah Tanah Mahsyur yang mempunyai 99 suami.

“Dia berkahwin dengan lelaki dan pasangannya pasti akan meninggal dunia pada malam pertama kerana dari mulutnya keluar binatang berbisa iaitu lipan dan kala jengking yang akan membunuh suaminya.

“Tajuk asal cerita ini ialah ‘Scorpion Queen’ kerana saya mahu memasarkannya ke pasaran antarabangsa, tetapi akhirnya ditukar kepada Ratu Kala Jengking. Cik Siti Aminah Tanah Mashyur juga dikenali dengan nama Puteri Keranda dan Puteri Jalang,” katanya.

Aida berkata, sebagai strategi pemasaran, dia sanggup berbelanja besar dengan mengambil 36 pelakon terkenal untuk berlakon.

“Pelakon itu ialah Nadia Brian, Reen Rahim, Ruhainies, Fauziah Nawi, Azrel Ismail, Mas Khan, Fadlan Hazim, Farahdhiya, Eyka Farhana, Raja Azmi, Zul Huzaimy, Datuk Ahmad Tarmimi, Firman dan ramai lagi.

“Firman pula diterbangkan khas dari Indonesia kerana saya mahu filem ini memasuki pasaran di negara jiran nanti,” katanya.

Dia juga mendapatkan nasihat daripada pengarah Syafiq Yusof untuk proses imej janaan komputer (CGI) untuk filem itu.

“Syafiq amat mahir dalam aspek CGI dan bajet ini sebenarnya belum cukup untuk menghasilkan CGI yang menarik.

“Atas nasihatnya, saya ubah suai beberapa babak yang memerlukan CGI antaranya untuk babak akhir. Apapun saya tidak berkompromi dengan kualiti filem ini,” katanya.

Aida mengharapkan sokongan peminat terhadap usahanya dan bukan memperlekehkan filem ini seperti reaksi yang diterima oleh beberapa filem lain sebelum ini.

“Menghasilkan filem begini ibarat satu perjudian kerana kita belum tahu citarasa peminat. Namun, saya percaya karya dan skrip yang bagus akan memikat penonton.

“Saya juga tidak menghiraukan kritikan penonton kerana saya sendiri sudah 30 tahun berada dalam industri hiburan dan itu adalah asam garam yang perlu dilalui.

“Bahkan saya akan jadikan kritikan itu sebagai cabaran untuk menghasilkan filem yang bagus,” katanya.

Menurutnya, jika peminat di Barat boleh menerima karya-karya seperti Snow White, Hulk dan Cindarella, kenapa cerita tempatan tidak boleh diterima oleh rakyat Malaysia sendiri.

“Saya lihat cerita ini seperti ada persamaan dengan kisah masyarakat Malaysia seperti Snow White yang seakan sama kisah Bidasari, manakala Hulk pula seperti Badang.

“Apa salahnya jika usaha ini mendapat sokongan. Saya mahu masyarakat kita ubah sikap ke arah positif daripada hanya pandai mengkritik dan mengecam saja,” katanya.

Artikel ini disiarkan pada : Ahad, 25 Mac 2018 @ 9:48 PM

Ni antara teknik mudah nak buat arrow menggunakan Sudu….wife gue marah katanya habis la sudu aku adoiiii…( sebenarnya sudu kedai RM2 je..)

Tengok bila dah potong apa jadi?? boleh la nak pegi memburu ni

Ni dah siap dah ni

Stunt Kim Fukuzawa

Nadia Brian dan Amar Asyraf

Abg Bade Hj Azmi

Sesi praktikal

Semoga Sukses semuanya….kita nantikan dipawagam jangkaan awal tahun 2019

 

 Call / Whatsapp 

Zairol Daud

Click now +60192781829

>> CLICK NOW!!

 

a1ede-msale

Panahan Si Buta Arrouha

0

Kesempurnaan

Yang melihat takkan faham, masih tetap menilai pada yang sempurna. .

Andai disoal empunya badan, sejauh manakah pencapaian yang dikecapkan, itu sudah cukup menggunung syukurnya. .

Ia jauh dari sempurna, namun adakah harus menghalang mereka atas kekurangannya? demi meneruskan sunnah lILLAHi taa”la. .

Sempurnakah usaha andai hanya karna dunia? namun tidak pada Rab nya? Maka, Biarlah Allah SWT menilainya, yang telah kami usahakan. .

Ia mudah2an pasti layak ke syurga milikNya, menjadi inspirasi pada kita, adakah kita punya usaha? agar mereka menarik kita bersama. .

Ia diuji tanpa penglihatan sejak kecilnya, namun itu tak menghalang dirinya, beribadah malah berjuang di jalan Allah SWT. . Walau pandangannya hilang, Allah Maha Penyayang, Allah anugerahkan keistimewaan lain pada dirinya. .

Semoga kita semakin bersyukur, segala nikmat yang Allah swt berikan.

OKU : En Faizul

Ditaja oleh : Arrouha®️ Archery Malaysia

Diusahakan oleh : Panji (Seni Panahan Jawi)

Lokasi : Taman Botani Negara, Shah Alam

Director : Zairol Daud Segala info disalurkan ke :

 

ARROUHA FINALimage

 

faizul.jpg

 

Image-1Image-2Image-3Image-4Image-5Image-6Image-7Image-8Image-9Image-10Image-11Image-12

 

zairol daud fb.png

 Call / Whatsapp 

Zairol Daud

Click now +60192781829

>> CLICK NOW!!

 

a1ede-msale

Cara Pembuatan Horn Thumb Ring

2

Assalamualaikum..

Salam kehangat PRU14 2018..

Sedikit perkongsian mengenai cara pembuatan Horn Thumb Ring iaitu menggunakan tanduk lembu. Tanduk ini hasil pemberian sahabar saya Ustaz Rizuwan dari terengganu. Semuanya ada 5 pcs. Setelah berbulan lamanya baru lah ada kesempatan sedikit utk saya mula sesi pembuatannya.

Berikut adalah sedikit gambar2 yang sempat saya ambil semasa tempoh pembikinannya.

Perlu diasah untuk membuang kesan2 rekahan dan kulit mati pada tanduk atau sisa2 kotoran

Potong sedikit utk mendapatkan ukuran lubang ellipse yang harus diukur pada lilitan jari atau diameter ibu jari.

Ukuran dikira pada ruas jari


\

Setelah selesai menggunakan sandgrit 200, 300 thumb ring tadi harus di basuh utk membuang debu2

Thumb ring ini belum dihaluskan menggunakan Sandgrit sekurang2nya 800 atau lebih baik 2000 utk terakhir utk kilatkan. Proses ini akan di update setelah siap keseluruhan didalam blog ini

 

9d5f6-shopping-made-easy-header-1

zairol daud fb.png

 Call / Whatsapp 

Zairol Daud

Click now +60192781829

>> CLICK NOW!!

 

a1ede-msale

Falling In Love Arrouha Archery

0

Once upon a time ago, the purpose of archery was for hunting and warfare. It is assumed as a weapon capable of killing. We often read stories about archery or watched movies but we seldom get to try archery. It is an experience that words cannot described and archery becomes an unforgettable experience once you have tried it. With archery in mind, Arrouha Sports and Outdoors which is managed by 3 friends; Mohd Zaironizam bin Daud, Muhammad Nazim bin Abdul and Mas Ilmi bin Masri. They decided to promote the sport of archery as a form of relaxation and entertainment than associating Archery as a weapon or instead as a form of hunting.

cropped-founder-1.jpg

Arrouha stared in 2012, the trio had the same hobby, making their own bows and archery gear. They incorporated safety features and also created bows that are affordable for the Malaysian public. Arrouha introduced traditional bows and bows which are conceptually simple to use with a unique design styling as innovative.

228cd-yull1

The three partners fulfilled a need for quality bows by investing into the creation of Arrouha as the Company. Arrouha began researching the latest techniques in bow production favoured by the archers themselves. Arrouha is actually the name for one of the bows used by the Prophet Muhammad (peace be Upon Him) which means ‘essence’.

>>> Mengembara ke Turkey

 

IMG-20150928-WA0000

In their efforts and learning the process of bow making, Arrouha went to few countries to study the methods of bow making techniques of the different countries. Archery equipment can be expensive as it was imported and far less advanced as compared to the sport of paintball. Some traditional bows can command a price of USD3,000 depending on its perceived value and quality.

20150606_161031

>>>> Mengembara ke Indonesia

Thus, Arrouha sets its mission to the direction, of making a bow affordable to all Malaysians. Making our own bows, better in quality compared to imported bows. Making them lighter, easier for transportation, durable and not easily broken. Arrouha also sets its mission to ensure Archery is part of the healthy lifestyle for the community.

Arrouha targets the teenagers and the youth who are active and educating them about the benefits of Archery by staying focus on a goal. Archery can be done on the field as well indoors in a hall. It is affordable compared to paintball as arrows are reusable.

Arrouha offers 4 types of bows exclusively;

Turkish X One Bow – Design based on a Turkish bow.

  • ·       Made of fiberglass and bamboo lamination.
  • ·       Drawing poundage: 40-50lbs
  • ·       Draw length of 28 inches
  • ·       Length of bow: 49 inches
  • ·       Original leather wrapped

52e46-img_5313

Anak Awan – Design for horseback archery. More compact in size

than normal bows and easier to use while shooting

simultaneously and riding the horse.

  • Made from special fiberglass
  • Drawing weight 40 – 50 lbs
  • Drawing length 28”
  • Bow length 45”

71231-img_0027

Lela Kenchana – Design especially for young children as early as 4

years old. Lightweight, durable and available in attractive colours

and selection.

  • Made from special fiberglass
  • Drawing weight 19 lbs
  • Drawing length 25”
  • Bow length 40”

img_0025

Jati Tunggal – Designed for the beginners in mind and also as an affordable option as a training bow. Lightweight, robust and comes in a variety of colours to make Jati Tuggal bows attractive and collectable.

  • ·       Made from special fiberglass
  • ·       Drawing weight 25 lbs
  • ·       Drawing length 28”
  • ·       Bow length 40”

img_0026

Arrouha bows are also mae using wood of the highest quality. All bows are made completely in Malaysia using the best hand craftsmanship and creativity. Selected premium wood components are attached to the the ends of the bows are called

siyahs and also added to the centre of the bows to form the handle. Species of wood used are Resak, Balau and Cengal. Fibreglass wool are prepared and used for th construction of the limbs. Specially prepared expoxy resins are used to secured the wood pieces to the fiberglass body. Bows are left for 3 to 7 days

for the curing process for the bows to be completely secured. The drawing force or weight is determined by the thickess of the limbs. The bow is also weighted to determine its balance. The bow is tested for its durability to ensure the bow is ready for actual use.

20160215_115222 - Copy

The siyahs are varnished to enabled a lacquer, to enhance the beauty of the bows. Leather or fabrics are applied for the limbs and the handle. The draw string is made specifically woven to enable to withstand the drawing force. This makes the Arrouha brand to be the first in Malaysia.

20160202_103730

With Arrouha’s fine craftsmanship, bows are tested before they are sold. The enactment from the Sports Developmen Act 1997, Archery equipment does not required a permit or licence from any Malaysian authorities. As such any Malaysian in Malaysia is permitted to engage in owning archery equipment.

www.agc.gov.myAktaVol. 12Act 576.pdf - Google Chrome

Arrouha also provides training programmes for the general public. The lessons are designed to impart skills from the instructors to make the sport of archery fun and easy for any novice to try archery for the first time.

Arrouha Sports and Outdoors 

No 22, Jalan Mutiara 4/2, Tmn Sri Nanding, 43100 Hulu Langat, Selangor

Mohd Zaironizam Bin Daud

Tahun ditubuhkan: 2012

Website: http://www.arrouha.my   https://mybusur.com

No Telefon: +60192781829

Email : [email protected]

Facebook: Arrouha Sports and Outdoors 

Facebook: Busur Jati Tunggal

Facebook: Busur Anak Awan 

zairol daud fb

YOU ARE AWESOME!!!

 Call / Whatsapp 

Zairol Daud

Click now +60192781829

[email protected]

a1ede-msale

Processed with VSCO with g3 preset
Processed with VSCO with g3 preset
Processed with VSCO with g3 preset
Processed with VSCO with g3 preset

img_4166bh-21oct2016-2img_1558harian-metro-busur-korea

 

a1ede-msale

Set Busur Panah Murah?

3

Anda mencari busur murah berkualiti dan tahan lasak?

Kami cuba bantu anda InsyaALLAH.

Kami adalah pengeluar busur yang menerajui teknik pembuatan busur dan beberapa kelengkapan di Malaysia.

Di Arrouha kami sedaya upaya merekacipta dan menghasilkan sesebuah busur yang dapat digunakan oleh pelbagai lapisan masyarakat tidak ketinggalkan dari seawal usia kanak2 agar dapat merasai dan menghidupkan sunnah memanah ini.

Pelbagai busur yang boleh dicuba di galeri kami

IMG_5253IMG_5274IMG_5614IMG_5662IMG_5774

 

 

Kini sedang berlangsung MEGA SALE untuk kami bantu ANDA mendapatkan dan merasai sendiri sukan yang amat hebat ini

Hanya ANDA perlu CLICK dibawah ini sahaja!

 

mega1

 

 

 

 

Arrouha® Turkish Bow Basic 30 – 35 lbs

0

Arrouha® Turkish Bow Basic 30 – 35 lbs

This bow has been produced at a very affordable price most important it’s reliable, durable, precise, and even looks good all at really low price. It even comes only varies 30 – 35 draw weights so you can choose the most suitable one for you.

Recommended age : 15 – 25years

Specifications,

  • Bow Length Strung : 38Inches
  • Bow Draw Weight : 30-35lbs
  • Draw Length : 28Inches
  • Bowstring : Dacron B50
  • Color : Black, Blue, Yellow, Green and Camouflage

 


 

IMG_7056.jpg

IMG_9583.jpgIMG_6996.jpgIMG_6993 (1).jpgl3.jpg


 

zairol daud fb.png

 

13,505FansLike
816FollowersFollow
1,108FollowersFollow
7,831SubscribersSubscribe

Latest Posts