Package Anak Awan RM595!!

1

21b5c-sale

Package Anak Awan RM595!!


Special HandMade by Arrouha Group Malaysia.

This product has been engineered for ARCHER and remaining very reliable EASY HANDLING and COMFORTABLE while shooting.


Specifications;

  • High Quality Fiberglass Bow
  • Dacron Bowstring
  • Bow Length 46″
  • Draw Weight 40lbs
  • Draw Length 28″
  • Resak Wood Siyah
  • Leather wrapped handle
  • Assorted wrapped limb

  Lizard Skin decorated PU

        – Brown

        – Black

Includes ;

  • Wood Arrow 5pcs
  • Capal leather thumbguard
  • Hip Quiver
  • Leather Armguard
  • Bow Sock

Retail Price : RM649

PROMO Price : RM595  ONLY!!! (Including Postage + packaging)

Ready For Fun Shoot Now!!!

contact us.jpg
📞Zairol 0192781829
📧[email protected]
www.arrouha.my

 

buy-now1

img_0027b16c2-img_0010

buy-now1

 Call / Whatsapp 

Zairol Daud

+60192781829

location

0

Barang Memanah Pun nak SCAM??

0

Assalamualaikum wbt., Salam Aidilfitri buat sahabat semua..

SCAMMER ?? FRAUD ?? PENIPU ?? SKIM Cepat Kaya  bole pegi Haji balik hari 

Kalo nak kisahkan berlambak2 kes2 SCAMMER ni berlaku kat Malaysia, sebab modus operandi ada saja depa tukar2 yang terbaru.. tapikan kalo tak tukar modus operandi pun orang Malaysia ni tetap kena tipu..huhu..

“TerSONTOT Di Pintu Shorga”

Siapa ingat satu ketika dulu yang kes penipuan EMAS ETA PAMP..satu Malaysia heboh..tak kurang juga sekali aku pun terkena aduhhhhh senak hati jiwa raga dowh,,,

Nama2 hebat seperti Tok Belagak DEPB , Kazanah Bangsa, Shafie Idris IIGR, ARBA dan seangkatan dengannya.

Berdasarkan statistik dikeluarkan Forum Pengguna Komunikasi dan Multimedia Malaysia (CFM), kes penipuan menerusi panggilan dan SMS sehingga Oktober 2017 yang direkodkan berjumlah 3,069 kes.

Ni amik dari sumber satu blog ni tatau shohih ke tak anyway…ianya tetap berlaku betul tak?? tak caya?? try la join kut nak tersontot terduduk..hihi

Hari ni aku nak cakap sikit pasal geng  yg suka amik kesempatan ni…so kira scammer gak la kan..

Kita kecilkan scope kita hanya dalam bidang Jualan Peralatan Memanah saja ok.,

So dari observation aku ada beberapa kategori yang  benda ni boleh jadi SCAM ni.

Memang Niat Asal Nak SCAM

Ni jenis hampeh manusia macam ni yg tak bertanggung jawab. Basically scammer ni dia dah ada experience dgn produk lain sebelum ni. Jadi bila ada New Season yang mendapat sambutan,. jd dia mulakan Modus Operandi ( yang ada 1001 mcm jenis ) guna 1 pun dah ramai pakat tertipu.

Mudah je,.

a) Bukak Facebook page / Individual Fake account yang pastinya free. Post setiap hari, utk tunjukkan page tu aktif

b) Bukak blogspot – pastinya free lagi..

Register bebrapa Marketplace contoh Lazada dan Shopee untuk membuktikan mereka ini agak established.

Bukak website berbayar – RM200-RM300 ni nak tingkatkan lagi keyakinan customer utk nak berurusan especially kes melibatkan puluh ribu keatas,,,pedehal bayar RM300 setahun.

 

 

Asal betul last sekali TER SCAM 

Orang jenis ni banyak sebab apa kadang dia tak mampu nak uruskan perniagaannya atau dengan kata lain tak terurus mungkin sebab2 tertentu  (bad habit, lupa kata laluan online, phone masalah, sakit demam, sibuk dgn bisnes lain pd masa yg sama, mungkin dah TERKAYA tetiba so duit tuan/puan dia tak pandang ler dan etc ).

a) Reseller

Kategori reseller online yang supplier tatau pun dia ni jual barang dia. Yg ni aku dah jumpa beberapa orang yg mana dia advertised produk kita tpi harga agak sedikit mahal. Bila ditanya dia cakap dia tak de kedai dan hanya amik order. Bila diberitahu yg kita owner produk dia cepat2 minta maaf.

Bila disemak dia advertised byk betul pelbagai jenis barangan yg pelbagai kategori bayang kan kalo satu produk tu supplier tak pos. Then mcm mana nak jawab. dgn customer.

That why jumpa nama dia kat dalam web yg ckp dia ni scammer..

So RESELLER pls be cautious. Kalo nak jd reseller ok tapi kena la bgtau supplier supaya mudah berurusan.

b) Dropshipper

Orang ni amik order dengan orang lain dan lepas dapat order dia terpaksa deal dengan supplier. Wahal dia takde pun barang tu kat dia. Kategori dropshipper ni okay kurang risiko dengan reseller yang tak berdaftar.

c) Ex – Agent / Dealer / Partner

Mereka ni biasanya sebelum ni penah jadi agen jualan produk2 tertentu tetapi dah meninggalkan syarikat tersebut. Tetapi masih nak dapatkan audience yang sama tetapi menawarkan barangan lain.

Kes2 mcm ni aku hadapi sendiri hanya nak dapatkan customer sanggup cakap produk keluaran Arrouha sebaliknya menawarkan produk lain. So dah kira TIPU kan?

Alhamdulillah customer org yang baik juga, bila call dia ckp dia beli dengan orang sekian2 dan bank-in, janji nak pos tapi sampai seminggu bila call tak angkat dan whatsapp tak balas. So nak expect customer cakap pe?? Dah sah la ckp awak tu SCAMMER amik duit tp takde jawapan bila ditanya. Mungkin ada masalah kesihatan atau phone rosak atau apa2 tapi pada masa yang sama kena bertanggungjawab pada pelanggan kita. So fikirkan cara terbaik untuk kedua2 belah pihak.

 

Jangan biarkan BAD ATTITUDE memusnahkan diri kita.

Ni contoh yang masih panas ketika ini.. semoga kes ni dapat diselesaikan sebaiknya

Ni pula jenis BAD ATTITUDE, org dah bank in pastu senyap terus.

 

Yang ni pula RESELLER

 

 

Macam mana nak semak SCAMMER/FRAUD ??

Tahukah anda, bahawa Jabatan Siasatan Jenayah Komersil telah membangunkan satu laman untuk anda membuat semakan NO TELEFON, NAMA SYARIKAT atau NO AKAUN BANK sebelum anda berurusan?

http://ccid.rmp.gov.my/semakmule/# adalah platform untuk membantu mengurangkan kes penipuan pembelian online. Anda boleh membuat semakan sama ada no telefon / no akaun bank tersebut telah mempunyai rekod dengan pihak Polis atau tidak.

https://scam.my/

Walaupun tiada dalam carian  ianya tidak bermaksud bukan SCAMMER / FRAUD / PHISHING.

Sebaiknya siasat latar belakang

  • Person/Company/
  • No Telefon
  • No Account

dengan membuat carian Internet, biasanya sekiranya mereka pernah menipu akan ada “..qoutes” mengenai mereka dalam carian bagi mangsa yang pernah kongsikan kes mereka, biasanya dalam Facebook, community forum-forum, blogspot, website, newspaper, majalah online dan sebagainya.

Andai di Facebook, ebay, shopee, lazada – boleh lihat review pengguna mengenai service mereka.

Ambil lah sedikit masa untuk buat carian sebelum anda berakhir dengan kesalan.

Sahabat semua ada isu dan apa2 cadangan tinggalkan komen dibawah..

Bagi pihak kami Arrouha akan cuba sedaya upaya untuk memastikan pihak pengguna menerima servis terbaik. Sekiranya mempunya masalah boleh terus hubungi saya di semua channel dibawah. Barangan jenama Arrouha adalah hanya dikeluarkan di tempat pembuatan di Hulu Langat.

Disini saya ingin maklumkan Official Store untuk produk Arrouha adalah seperti berikut

www.arrouha.my

https://www.facebook.com/arrouhamalaysia/

https://www.facebook.com/zairoldaud/

https://www.facebook.com/Busur-Anak-Awan-by-Arrouha

https://www.facebook.com/Busur-Lela-Kenchana-By-Arrouha

https://shopee.com.my/arrouhamalaysia

https://www.lazada.com.my/arrouha-archery-malaysia

https://www.ebay.com.my/usr/arrouha_archery

https://www.etsy.com/shop/ArrouhaarcheryArt

 

Call / Whatsapp 

Zairol Daud

Click now +60192781829

[email protected]

Arrouha Sports & Outdoors Sdn Bhd (1231824-U)

No 22, Jalan Mutiara 4/2, Taman Sri Nanding

43100 Hulu Langat, Selangor

www.arrouha.my

 

Berat Daya Tarikan Busur Bukan Pada Tali Busur??

0

Assalamualaikum WBT Sahabatku semua, salam Ramadhan 2019 (1440H)..

Berat Daya Tarikan Busur BUKAN pada tali??

Banyak sahabat2 saya ( customer ) yang baru bermula dalam bidang memanah ini banyak menanyakan soalan di atas.. bagi yang sudah faham alhamdulillah.. kita bantu mereka yang masih perlukan jawapannya..mudah2an mendapat pencerahan.

Setiap busur dibuat mengikut struktur nya tersendiri mengikut design dan rekabentuk bowyernya.

Setiap bowyer mempunyai formula pengiraannya tersendiri untuk mendapatkan poundage yang diingini.

Sebelum pergi lebih lanjut jom kita perhatikan perkataan berikut

Poundage adalah dinisbahkan kepada daya berat tarikan.. iaitu UNIT bagi pengiraan berat (WEIGHT).

Tulisan ringkasannya adalah Lbs

Sebagai contoh Unit Weight yg sering digunakan untuk mengukur berat,

  • Kg = Kilogram
  • Lbs = Pounds
  • MT = Metric Tonne 
  • T = Short Tonne 
  • Oz = Ounce
  • Gr = Grains

https://www.unitconverters.net/

Bagaimana mengukur Daya Berat Sesebuah Busur??

Daya berat busur bergantung kepada ciri-ciri berikut

  1. Panjang Busur

Sebagai contoh busur yang mempunyai thickness 5mm yang panjang 47 Inches menghasilkan poundage yang berbeza dibandingkan dengan busur yang ketebalan (5mm) sama tetapi lebih pendek 45Inches dan bergitulah sebaliknya.

L1 > L2  , P1 < P2

Sketch to be uploaded

Tebal Lelengan (Limb)

  • Ketebalan limb menghasilkan poundage yang lebih tinggi berbanding limb yang nipis

Lengkungan Handle  

  • Lebih lengkungan ke hadapan akan menambahkan poundage pada setiap busur

Lengkungan Siyah 

  • Siyah yang lebih lengkung juga akan meningkatkan poundage kepada busur

Lengkungan Limb

  • Begitu juga limb yang melengkung akan menambahkan poundage.

Secara ringkas elemen di atas adalah faktor penentu kepada beratnya daya tarik untuk sesebuah busur.

Bagi bowyer atau perekabentuk – mereka akan mengawal poundage untuk sesebuah busur dari faktor berikut:

  • Atau menipiskan ketebalan limb sekiranya amat berat atau ingin mengekalkan bentuk yg diingini pada busur.
  • Menentukan bentuk siyah
  • Menentukan bentuk handle

Jadi Tali Bukan lah faktor utama untuk menentukan poundage sesebuah busur. Ianya hanya dibuatkan khas untuk menampung poundage tersedia pada sesebuah busur.

Untuk pembelian, Sahabat semua harus rujuk kepada pembuat busur atau peniaga supaya mendapat kesesuaian poundage dengan diri masing2.

Disini ada disertakan jadual saranan bagi sahabat yang ini membeli busur dengan daya berat tarikan yang bersesuaian sebagai rujukan

Perhatian:

Busur tradisional yang tinggi poundage boleh diturunkan poundagenya dengan sedikit baikpulih pada busur. ( Bergantung kepada jenis busur – dapatkan khidmat nasihat )

Busur yang rendah poundage amat tidak digalakan untuk menambah poundage disebabkan ada mengganggu sistem sedia ada struktur busur, walaupun ianya boleh dibuat tetapi amat mengambil masa dan kos yang tinggi.

Zairol Daud

 Call / Whatsapp 

Zairol Daud

Click now +60192781829

>>> CLICK NOW!!

 

Arrouha Lela Kenchana Turkish For Beginner and Kidz  20Lbs @ 28Inches

0

Lela Kenchana Turkish For Beginner and Kidz  20Lbs @ 28Inches

 

Providing for aspiring kid archers with everything they need to get started and learn to hit the target.

Recommended for children from 5 to 12 years old which requires adult supervision.

Arrouha are designing equipment to specifically fit the needs of kids to ensure can safely develop their archery skills.

 

Specifications

  • Draw Weight : 20Lbs
  • Draw Weigth : 28 Inches
  • Bow Length (Strung) : 41 Inches
  • Bow Material : Highstrength Epoxy Fiberglass
  • Handle Grip : Black Leather
  • Limb Wrapped : PU Leather black

 

Designer: Zairol Daud

Arrouha Archery Malaysia

 

Note :

If you wish to order for kids please get advise before proceed order to avoid misunderstanding for requirement such arrow rest and so on.

#arrouha #memanah #busurpanah #busur #bowandarrow #kidsbow #langlegar #horseback #setarchery

      

Zairol Daud

 Call / Whatsapp 

Zairol Daud

Click now +60192781829

>>> CLICK NOW!!

 

Arrouha Mongolian Bow 30-45lbs Traditional Bow Archery

0

Arrouha Mongolian Bow 30-45lbs Traditional Bow Archery

The bow is versatile piece of equipment that is perfectly suited to both sexes and ambitious archers of all ages which are engineered by Arrouha™ team. This is one of top value bows in market which are reasonably pricing for time intensive handcrafted items.

Specifications

  • Poundage  : 30-40lbs
  • Draw length : 28 Inches
  • Bow Length : 42 Inches
  • Handle Grip : Leather ergonomic grip
  • Shooting Range : 170 meter

Arrouha Manufacturer
#arrouha #memanah #busur #panah #archery #arrouha #memanah #busur #panah #archery #talibusur #setpanahmurah #archeryset

      

Zairol Daud

 Call / Whatsapp 

Zairol Daud

Click now +60192781829

>>> CLICK NOW!!

 

Pengukur Daya Berat Tarikan Busur Anda Maksimum 80lbs Poundage

0

Kini dengan mudah anda dapat mengukur daya berat tarikan busur anda atau menilaikan daya berat yang bersesuaian dengan kemampuan anda.

Ianya amat mudah dibawa dan disimpan.

Penggunaan yang amat mudah.

Terdapat 2 Unit Berat Kilogram (Kg) dan LBS ( Pound )

Teknik penggunaan hanya merujuk gambar yang terdapat didalam iklan ini.

Jom Periksa Poundage Anda Sekarang!!

 

#poundage #busur #alatpanah #archery #bowarrow #memanah #setarchery #bowandarrow #busurpanah

 

      

 

 Call / Whatsapp 

Zairol Daud

Click now +60192781829

>>> CLICK NOW!!

DIY Part Tanduk Kerbau Kepingan 3mm tebal untuk Busur Anda

0
tanduk asli arrouha

Assalamualaikum WBT.

Kali ini saya ingin berkongsikan satu bahan yang menarik dan amat berguna untuk anda sebagai pembuat busur mahupun pemanah bagi menggunakan bahan ini iaitu tanduk kerbau untuk beberapa kegunaan pada busur anda.

Tanduk kerbau (water buffalo) adalah bahan tradisi yang digunaka sejak dahulu lagi untuk seni pembuatan busur. Busur Organik adalah busur yang salah satu bahannya terdiri dari tanduk kerbau.

Disediakan untuk seni halus pembuatan busur dan anak panah untuk tampak :

* tampak lebih
* meningkatkan kekuatan pada busur atau anak panah
* ketahanan sifat asli tanduk
* menambah nilai kepada produk
* keunikan dalam rekaan
* mengekalkan sifat asli yang tradisi

 

Penggunaan yang amat mudah dengan size yang disediakan oleh pihak kami.
Hanya potong mengikut keperluan untuk optimumkan penjimatan.
Mengunakan gam atau epoxy saranan Bowsmith yang dikeluarkan oleh Arrouha.
Hanya memerlukan sedikit kemahiran menggunakan peralatan pertukangan untuk menyiapkannya.

Penyediaan Pada Nock (Self-Nock)

* Slotted technique – boleh dibelah menjadi 3 keping dan total sebutir bersaiz 3x1x1cm tanduk menjadi 3 anak panah

Penyediaan Pada Busur
* Satu butir untuk hujung busur mengikut saiz busur

Kegunaan lain seperti pada hulu pisau lapah, parang, tasbih dan sebagainya

#arrouha #memanah #busurpanah #setmemanah #kedaipanah #memanahsunnah #arrouharchery

Harga Asal RM79 untuk 4 keping … tetapi promo hanya RM50 untuk 4 keping

 

      

 

      

 

 Call / Whatsapp 

Zairol Daud

Click now +60192781829

>>> CLICK NOW!!

Arrouha DIY Parts -Tanduk Asli Untuk Pembuatan Busur dan Anak Panah berukuran 3x1x1cm

0

Arrouha DIY Parts -Tanduk Asli Untuk Pembuatan Busur dan Anak Panas Saiz 3x1x1cm

Assalamualaikum WBT.

Kali ini saya ingin berkongsikan satu bahan yang menarik dan amat berguna untuk anda sebagai pembuat busur mahupun pemanah bagi menggunakan bahan ini iaitu tanduk kerbau untuk beberapa kegunaan pada busur anda.

Tanduk kerbau (water buffalo) adalah bahan tradisi yang digunakan sejak zaman dahulu lagi.

Disediakan untuk seni halus pembuatan busur dan anak panah untuk tampak :

* tampak lebih
* meningkatkan kekuatan pada busur atau anak panah
* ketahanan sifat asli tanduk
* menambah nilai kepada produk
* keunikan dalam rekaan
* mengekalkan sifat asli yang tradisi

Penggunaan yang amat mudah dengan size yang disediakan oleh pihak kami.
Hanya potong mengikut keperluan untuk optimumkan penjimatan.
Mengunakan gam atau epoxy saranan Bowsmith yang dikeluarkan oleh Arrouha.
Hanya memerlukan sedikit kemahiran menggunakan peralatan pertukangan untuk menyiapkannya.

Penyediaan Pada Nock (Self-Nock)
* Solid Selfnock – Satu tanduk hanya untuk sebatang arrow.
* Slotted technique – boleh dibelah menjadi 3 keping dan total sebutir bersaiz 3x1x1cm tanduk menjadi 3 anak panah

Penyediaan Pada Busur
* Satu butir untuk hujung busur

Kegunaan lain seperti pada hulu pisau lapah, parang, tasbih dan sebagainya

#arrouha #memanah #busurpanah #setmemanah #kedaipanah #memanahsunnah #arrouharchery

 

Harga Asal RM79 untuk 4 keping … tetapi promo hanya RM50 untuk 4 keping

 

      

 Segala pertanyaan boleh hubungi

 Call / Whatsapp 

Zairol Daud

Click now +60192781829

      

>>> CLICK NOW!!

Busur Lang Legar (Turkish Horse Bow) 30 – 45lbs

0

 

 

Lang Legar Turkish Horse Bow 30 – 45lbs

Inspired by the Turkish horn bow, Lang Legar will definitely meet your horseback archery needs as it is well structured for a dynamic shooting. Be it for thumb draw or Mediterranean draw, both will be drawn smoothly up to 29 inches length due to its unique shape and material used. Attached with a nice leather grip, a hand shock while releasing the arrow is almost impossible.

Specifications;

*Bow Length Strung : 39Inches

*Bow Mass : 350 grams

*Draw Weight: 30 – 45

*Highstrength epoxy fiberglass and hardwood

********************************************

SPECIAL PROMO RM450 ONLY!!

✔️Free Bow sock Polyster

✔️Free Cartel Saunder Nocking

Come with FASTFLIGHT Bowstring

Feel Power! Feel The Experience!

 

Arrouha Manufacturer

Designer : Zairol Daud

#arrouha #memanah #busur #panah #archery

 

 

 Call / Whatsapp 

Zairol Daud

Click now +60192781829

>>> CLICK NOW!!

Arrouha Traditional Back Quiver 18 Inches Hold Up Dozen Arrows

0

Arrouha Traditional Back Quiver 18 Inches Hold Up Dozen Arrows

A Traditional Back Quiver made from Quality PU Leather Black and gives great protection to your arrows. This quiver comes complete with and attached, adjustable belt clip which means that it will fit archers of any sizes.

Specifications:

Quiver Depth : 18Inhces

Year Published : 2019

Capacity : 12 Arrows

Material : Black Quality PU Leather

Sling Size : 30 Inches (Min.) – 35Inches (Max.)

Diaphragm : 2.5 Inches Diameter

***Denotes Arrow shown is not included

LUXURY LOOKS WITH HANDCRAFTED ITEMS

If you looking for general purpose quiver that fits in all and styles

 

Highly Effective With Great Choice

This style of quiver is simple, unobtrusive, highly effective, making it a great choice for archers of all sorts and this special crafted item will serve you well in all of your archery endeavors.
Sincerely,

Zairol Daud

 

 

 Call / Whatsapp 

Zairol Daud

Click now +60192781829

>>> CLICK NOW!!

15,793FansLike
1,205FollowersFollow
1,560FollowersFollow
12,404SubscribersSubscribe

Latest Posts