Tag: Busur panahan

Alhamdulillah majlis Petal 3.0 yang berlangsung 27 Oktober 2018 mendapat sambutan hangat. Pihak Arrouha diberi peluang menjadi salah sebuah badan penaja. Petikan berita di akhbar Berita Harian. Kepala Batas: Memanah bukan semata-mata sukan biasa, sebaliknya ia menjadi antara sunnah yang dituntut kepada umat Islam untuk mempelajarinya, selain berenang dan menunggang kuda. Rasulullah...
  Assalamualaikum WBT Sahabat semua.. Ketemu lagi buat kali ini..ya la apa yang nak kongsikan kali ini ye? Oh ya ada satu isu kecil yang biasanya terbeban pada peniaga online. Mungkin kita tak sedar walaupun sebenarnya benda agak besar bagi peniaga2 yang ada store online dan periuk nasi dorang adalah disitu. Ecommerce...
Kini dengan mudah anda dapat mengukur daya berat tarikan busur anda atau menilaikan daya berat yang bersesuaian dengan kemampuan anda. Ianya amat mudah dibawa dan disimpan. Penggunaan yang amat mudah. Terdapat 2 Unit Berat Kilogram (Kg) dan LBS ( Pound ) Teknik penggunaan hanya merujuk gambar yang terdapat didalam iklan ini. Jom Periksa Poundage...
Arrouha DIY Parts -Tanduk Asli Untuk Pembuatan Busur dan Anak Panas Saiz 3x1x1cm Assalamualaikum WBT. Kali ini saya ingin berkongsikan satu bahan yang menarik dan amat berguna untuk anda sebagai pembuat busur mahupun pemanah bagi menggunakan bahan ini iaitu tanduk kerbau untuk beberapa kegunaan pada busur anda. Tanduk kerbau (water buffalo) adalah...
Assalamualaikum... Nahhh penyanyi lemak merdu Ainul Mardhiah sedang mengasah bakatnya utk lebih ketajaman dalam memanah.. nanti boleh compete dengan Sari Yanti ya Ustaz.. Segak bergaya Ust @fakhrulunic shoot pun dah grouping.. alhamdulillah nanti kita berkuda pula yezzaaa.. ­čĆ╣­čĆç­čĆ┐ @pemanahjawi #arrouha #arrouhaarchery #ainulmardhiah #langlegar @saadarchery   ┬áCall / Whatsapp┬á Zairol Daud Click now...
Alhamdulillah  diberi kepercayaan oleh Dato A Aida dari penerbitan A Aida Production dalam membantu untuk penyediaan props dan sebagai koreografer untuk menjayakan Filem pertama A Aida Production yang kini sedang dalam proses penggambaran yang berlansung selama lebih kurang sebulan di Kota Tinggi Johor.  Semasa sidang media. Antara pelakon yang membintangi filem...
Assalamualaikum.. Salam kehangat PRU14 2018.. Sedikit perkongsian mengenai cara pembuatan Horn Thumb Ring iaitu menggunakan tanduk lembu. Tanduk ini hasil pemberian sahabar saya Ustaz Rizuwan dari terengganu. Semuanya ada 5 pcs. Setelah berbulan lamanya baru lah ada kesempatan sedikit utk saya mula sesi pembuatannya. Berikut adalah sedikit gambar2 yang sempat saya ambil...
Anda mencari busur murah berkualiti dan tahan lasak? Kami cuba bantu anda InsyaALLAH. Kami adalah pengeluar busur yang menerajui teknik pembuatan busur dan beberapa kelengkapan di Malaysia. Di Arrouha kami sedaya upaya merekacipta dan menghasilkan sesebuah busur yang dapat digunakan oleh pelbagai lapisan masyarakat tidak ketinggalkan dari seawal usia kanak2 agar dapat...
Ottoman Turkish Quiver The quiver is locally handmade from a carefully selected high quality PU synthetic. Inspired by the original Ottoman / Turkish quiver from the Age Of Ottoman archers, the design dated as far as the 17th century. Every piece, specially crafted with passion. With easy to use features and aesthetic...
Busur korea adalah busur hybrid yang mempunyai bentuk yang amat menarik dengan kelengkungan khusus. Ianya dapat memberi daya reflect yang amat pantas dengan material khusus yang digunakan seperti carbon fiber, kayu , buluh dan dimension yang limb yang amat compact 25mm kurang lebar berbanding busur2 lain.  Pihak ArrouhaÔäó telah menjalankan...
20,226FansLike
2,727FollowersFollow
2,255FollowersFollow
14,700SubscribersSubscribe

Latest Posts